Meet our WORKground members: Cyrille Joskin en Pieter Verleye van Immutec en Contida

Cyrille en Pieter zijn de oprichters van Immutec en Contida. Immutec is een bedrijf dat gespecialiseerd is in data beveiliging. Dankzij hun datakluis genaamd The Vault, kan de data tijdens een ransomware-aanval altijd worden teruggezet. Contida is een netwerk expert in de Benelux. Zij zorgen voor de ict-infrastructuur en de connectie naar de buitenwereld.

Het bedrijf Immutec is gevestigd in PITground en gespecialiseerd in databeveiliging (DPAAS+). Denk hierbij aan back-ups en het bieden van een beveiligde omgeving waarbinnen mensen verder kunnen werken als er een calamiteit is. Ook kunnen zij gegevens in een datakluis (The Vault) zetten, die ze zelf hebben ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse Storagecraft en Arcserve. The Vault is een van hun speerproducten die zij vanuit Immutec op de markt zetten. Vanuit het datacenter in Amsterdam kan de data voor klanten veiliggesteld worden. Bij Immutec richten we ons op de mkb-plus en de Enterprise markt, dus de grotere bedrijven. Wij zijn nu ook bezig om voor het mkb een datakluis te ontwikkelen. Dit bieden ze aan als producten of als volledige dienstverlening, waarbij de klant enkel een contract hoeft aan te gaan.

In 2024 komt er een nieuwe wetgeving genaamd NIS2. Dat is een cyberwetgeving waaraan bedrijven moeten voldoen. Immutec sluit hier met de datakluis volledig op aan. Immutec heeft klanten door heel België en Nederland.

Bij Contida onderscheiden we ons in het configureren en aanleggen van de complexere netwerken. Dit heet ‘turn key’ opleveren. Dat betekent dat wij de volgende diensten van A t/m Z leveren: internet, een bedraad (LAN) of draadloos (WIFI) netwerk, Firewalls, en de beveiliging van uw netwerk. Wij geven advies, zorgen voor de implementatie van uw persoonlijke oplossing en nemen het beheer helemaal voor onze rekening. Contida heeft momenteel de focus op Limburg maar in de toekomst ook erbuiten.

Wij hebben binnen PITground voor een groot deel de wifi en het netwerk aangelegd. Aangezien er meerdere bedrijven binnen PITground op hetzelfde netwerk zitten, is dit een complexer netwerk. Wat ons heel goed bevalt bij PITground is de diversiteit aan bedrijven die hier gevestigd zijn. Ook zijn de faciliteiten zeer goed geregeld. Er is een mooi bedrijfsrestaurant waar je met netwerkrelaties heerlijk kan lunchen. Daarnaast is PITground heel goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Het pand ligt dicht bij het centrum. Wij hebben op de 5e verdieping een prachtig kantoor met een warme uitstraling, waar iedereen zich prettig voelt. Ook de receptie van PITground is een echte aanwinst, omdat je daar als klant hartelijk wordt ontvangen. En dat is eigenlijk al de eerste stap in de customer journey als iemand naar Immutec komt. Dit concept van PITground zie je niet zo snel terug in Limburg en dat maakt dat wij ervoor hebben gekozen om bedrijf hier te vestigen.

Cyrille Joskin (CEO) en Pieter Verleye (CTO)
Immutec & Contida

Op de hoogte blijven van de laatste PITground ontwikkelingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Centraal gelegen in Sittard

Poststraat 1

PITground is ideaal gelegen in het hart van de Euregio, nabij diverse uitvalswegen en op korte afstand van zowel België als Duitsland. Het complex ligt direct naast het NS-station en de historische stadskern van Sittard bevindt zich op loopafstand. Grote steden zoals Maastricht en Eindhoven zijn per trein makkelijk bereikbaar in respectievelijk 15 en 45 minuten.