Meet our WORKground member: Laura Lazzarini, businesscoach in de natuur

Wil je een nieuwe weg inslaan, maar weet je niet hoe? Loop je tegen zaken aan in je (werk)leven, waarvan je voelt dat het anders kan? Weet je wel wat je wilt, maar kom je niet in actie? Heb je op je werk conflicten met je leidinggevende of collega’s of zit je voor je gevoel niet in die juiste functie?

Laura Lazzarini kan je hierbij helpen. Zij is een businesscoach in de natuur. Een sparringsen accountability partner voor zzp-ers, ondernemers en werknemers. Zij helpt met keuzes maken en prioriteiten stellen, bij het realiseren van doelen, en bovenal te genieten van de reis die men maakt om daar te komen. En dat allemaal wandelend door de prachtige natuur van Zuid-Limburg. Na afloop heb je én aan je mentale welzijn gewerkt én ben je in beweging geweest én ga je naar huis met frisse inzichten én weet je wat je volgende stap is.

Wat zijn de voordelen van wandelcoaching?

 • Buiten zijn praat makkelijker
  Je hoeft niet constant oogcontact te maken. Ook voelt het laten vallen van een stilte minder snel ongemakkelijk. Dit zijn momenten om hetgeen je hebt gezegd nog even te overdenken. Het kan je daardoor op nieuwe, misschien zelfs betere, gedachten brengen.
 • Door te bewegen kom je in beweging
  Als je in beweging bent, laat je je gedachten makkelijker de vrije loop. Hierdoor kom je beter tot de kern van je probleem of vraag.
 • Natuur zorgt voor positieve gevoelens
  In de natuur zijn, creëert rust, verlaagt stress. Uit onderzoeken blijkt dat we in de buitenlucht minder van het stresshormoon cortisol aanmaken. Hierdoor ontstaat ruimte in ons hoofd waardoor helderheid ontstaat en we makkelijker beslissingen kunnen nemen en ons beter concentreren, focussen.
 • Natuur verdiept coachingsgesprek
  Je kan de natuur gebruiken om je te helpen, bijvoorbeeld door symbolen en ankerpunten te zoeken en die te koppelen aan je hulpvraag. Denk hierbij aan een kruispunt van een aantal paden, dat symbool staat voor het punt waarop jij nu ook in jouw leven bent aanbeland. Het kruispunt zelf is dan ook het ankerpunt voor de keuze die je maakt op dat moment.
 • Natuur verbetert cognitief functioneren
  Ander wetenschappelijk onderzoek laat zien dat contact met de natuur een gunstige invloed heeft op ‘hogere’ cognitieve functies die bijvoorbeeld nodig zijn om te plannen, problemen op telossen en impulsen te beheersen. Functies die belangrijk zijn als je ergens mee worstelt.

Netwalking
Maandelijks verzorgt Laura wandelingen voor ondernemers. Een plezierige manier van netwerken. Tijdens deze wandelingen leren de ondernemers elkaar (beter) kennen, creëren ze een onderlinge verbinding en inspireren ze elkaar. Het zorgt ook voor een heerlijke start van de werkdag. Deelname is geheel GRATIS.

Cammino della Fortuna
Elk jaar in januari wandelt Laura voor een Zuid-Limburgs goed doel. Dit doet ze 31 dagen, elke dag met een andere ondernemer. Sinds dit jaar kunnen ook bedrijven of teams hun eigen Cammino della Fortuna lopen. Zij loopt dan elke dag met één van de medewerkers. Werken aan de vitaliteit, werkgeluk en/of een vraagstuk. Met de Cammino ben je ook bezig met maatschappelijk ondernemen want we lopen samen voor een goed doel dat de medewerkers mogen bepalen. Hoeveel win wil je hebben?

Heb je een vraag en/of wil je meer weten naar aanleiding van bovenstaand? Of wil je je opgeven?

Stuur dan een bericht naar:
aandacht@lauralazzarini.nl of bel 06 215 213 82

Op de hoogte blijven van de laatste PITground ontwikkelingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Centraal gelegen in Sittard

Poststraat 1

PITground is ideaal gelegen in het hart van de Euregio, nabij diverse uitvalswegen en op korte afstand van zowel België als Duitsland. Het complex ligt direct naast het NS-station en de historische stadskern van Sittard bevindt zich op loopafstand. Grote steden zoals Maastricht en Eindhoven zijn per trein makkelijk bereikbaar in respectievelijk 15 en 45 minuten.